Blokrevisie

Naast voor alle soorten onderdelen ben je ook voor een blokrevisie bij SMX Racing aan het juiste adres. Of het nu gaat om je crossmotor, enduro of supermoto. Door onze jarenlange ervaring in de motorsport weten we exact wat de kwetsbare onderdelen van je motor zijn. We houden de kosten zo laag mogelijk, door onderdelen allereerst goed schoon te maken en waar mogelijk te repareren. Alleen als een onderdeel echt versleten is vervangen we het door een nieuw onderdeel. Voordat we beginnen doen we eerst een goede diagnose en brengen we je als eerste op de hoogte van de versleten onderdelen en de totale kosten. We gaan vervolgens in overleg met jou aan de gang.


Blokrevisie""

Waarom een blokrevisie laten uitvoeren?

Motorcross is een dure sport. De initiële kosten zitten natuurlijk in de aanschaf van de motor, maar dan ben je er nog niet. Crossmotoren krijgen het nodige te verduren en daarom is onderhoud van levensbelang. Door een blokrevisie te laten uitvoeren, wordt je motor volledig nagekeken, gereinigd en worden defecte onderdelen gerepareerd dan wel vervangen.

Een blokrevisie verlengt de levensduur van je crossmotor aanzienlijk en bespaart je kosten. Want hoewel aan een blokrevisie natuurlijk een prijskaartje hangt, is het nog altijd beduidend goedkoper dan het moeten aanschaffen van een geheel nieuwe crossmotor, omdat je huidige het bijna of al reeds begeven heeft.


Kan ik ook een crossblokrevisie ook zelf?

Dat hangt vanzelfsprekend van je eigen handigheid en de ruimte die je ervoor hebt af. Maar als je zelf een werkplaats hebt en weet hoe een crossmotor in elkaar zit, kun je een blokrevisie in principe ook zelf uitvoeren. Bij SMX Racing kun je terecht voor complete revisiesets van alle merken zoals Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha. Ook voor originele als aftermarket onderdelen bent u bij SMX Racing aan het juiste adres. Zo voorzie je je crossmotor zelf van gloednieuwe onderdelen en kun je weer veilig de baan op.


Wanneer moet ik mijn motorblok laten reviseren?

Er bestaat geen vaste termijn waarbinnen je een blokrevisie moet laten uitvoeren. Wanneer een crossmotor aan een revisie toe is, is immers totaal afhankelijk van het type motor, de leeftijd en de rijstijl van de gebruiker. Er zijn wel per merk standaard richtlijnen, maar soms kunnen bepaalde kwalen zich al eerder vertonen. Er zijn echter wel manieren om het moment te herkennen waarop een blokrevisie er wellicht aan zit te komen. Denk hierbij aan startproblemen, blauwe of witte rook, duidelijk vermogensverlies of een hevig stationair trillende motor. Vraag je je af of het voor jouw crossmotor al tijd is voor een blokrevisie? Kom dan gerust eens langs, dan kijken we ernaar.


Hoe kan ik een blokrevisie voorkomen?

In veel gevallen is een blokrevisie op den duur onoverkomelijk, maar je kunt dit moment mede zelf bepalen met je rijstijl. Schakelen zonder koppeling en onnodig veel toeren maken zijn de belangrijkste veroorzakers van slijtage en andere motorproblemen. Regelmatig de olie verversen houdt het blok ook langer soepel en voorkomt onnodige slijtage.


Een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een blokrevisie door de experts van SMX Racing in onze (motorcross) winkel in Kaatsheuvel? Bel dan naar +31 6 11 41 6226, stuur een WhatsApp-bericht of mail naar info@smxracing.nl. Kies ook voor een blokrevisie door SMX Racing!