Bandenspanning enduro & crossmotor

Wat is de juiste bandenspanning voor je enduro motor of crossmotor?

Voor elke ondergrond is er een juiste band geschikt. Verschillen in de crossbanden kan je hier uitgebreid over lezen. Ook is de bandenspanning per soort ondergrond anders. Daarover meer in deze informatieblog.

Net zoals bij de buitenbanden is het zaak te kijken naar het soort ondergrond. Daardoor onderscheiden we de verschillende takken van sport.


Bandenspanning motorcross/ crossmotor

Standaard wordt aangeraden 0,9 tot 1,2 bar bandenspanning te nemen voor de buitenbanden van de crossmotoren.

Op de hardere circuits is het aan te raden een hogere bandenspanning aan te houden. De motor zal dan lichter en fijner insturen en blijft stabieler op de rechte stukken.

Voor de ‘zandbanen’ kan de bandenspanning terug worden gebracht naar 0,9 bar. De motor zal stabieler insturen en beter accelereren.


Bandenspanning enduro motor

Standaard wordt aangeraden 0,8 tot 1 bar aan te houden voor de buitenbanden van enduro motoren (met binnenband).

Deze bandenspanning wordt aangeraden voor alle enduro paden, dit zal onder andere de demping bevorderen. Ook zal de motor stabieler blijven op rechte stukken en niet ‘wegschuiven’ bij het insturen van een bocht.


Bandenspanning en buiten temperatuur

De bandenspanning is gebaseerd op een temperatuur van 20 graden. Komt hier 10 graden bij zal je de bandenspanning met 0,1 moeten verlagen. Door hoge temperaturen zal de druk namelijk toenemen. Dit werkt ook zo met koudere temperaturen.


Bandenspanningstabel:

whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?