Vertex Zuigers & Pakkingen

Vertex Zuigers & Pakkingen

Vertex zuigers en pakkingen

Vertex is een merk dat zuigers en pakkingen maakt voor crossmotoren. Vertex is een onderdeel van All Balls Racing Group. Deze groep met bedrijven bevat alles wat er nodig is om jouw crossblok weer als nieuw te maken. De zuigers van Vertex zijn zowel gemseden als gegoten. Dit alles gebeurt met de hand en machinaal.
Vertex Pistons is opgericht in 1953, toen maakte ze reserve onderdelen voor motoren en pompen. Sinds 1963 maakt Vertex zuigers voor tweetaktmotoren. Sinds 1996 is Vertex verkozen door Ktm om de officiële OEM leverancier te worden van hoge prestatie zuigers in de Ktm tweetakt motoren. Mede door deze stap en de kwaliteit van Vertex zuigers is Vertex nu een van de bekendste merken op het gebied van zuigers voor crossmotoren.

Vertex zuiger

Vertex levert complete zuigerkits voor 2takt en 4takt motoren. Deze kit is van hoge kwaliteit en wordt dan ook regelmatig OEM al gemonteerd door bijvoorbeeld Ktm. De tweetakt zuigers hebben een siliconepercentage van 18%, dit verminderd de slijtage en uitzetting bij hitte van die zuiger. De viertakt zuigers worden gesmeden uit 2618 of 3032 aluminium legeringen voor sterkte en duurzaamheid. Doordat Vertex A, B en C zuigers hebben (verschillen in grootte) past er vrijwel altijd een in jouw gebruikte cilinder. De speling wordt zo nihil en het vermogen optimaal. Wat uniek is aan de Vertex zuigers is dat er maar één zuigerveer in zit. Dit verlaagt de weerstand en zorgt voor meer vermogen.
Naast de OEM vervangende zuigers heeft Vertex ook Big Bore zuigerkits, deze verhogen de compressie. Door de grotere cilinderinhoud kan er meer vermogen uitkomen en zullen de motorprestaties aanzienlijk toenemen. Alle zuigerkits van Vertex worden compleet geleverd met alle veren, pennen en borgclips.

Vertex pakking

Naast alle zuigers produceert Vertex ook (complete) zuigerkits. Vertex heeft pakkingsets voor het 'top end' gedeelte, pakkingsets voor het gehele motorblok en voor de waterpomp. Naast deze pakkingsets levert Vertex ook alle pakkingen voor jouw crossmotor los.
De pakkingsets van Vertex worden geleverd met alle o ringen en afdichtingen om jouw crossblok te kunnen reviseren. De pakkingen zijn gemaakt van meerderlaags geperst papier en sterk metaal. Door het gebruik van een complete zuigerkit en pakkingset van Vertex kan je jouw crossmotor weer als nieuw reviseren met het gebruik van OEM en aftermarket kwaliteitsproducten.Sommige producten van Vertex hebben we niet online staan. We helpen je er graag mee en neem met ons contact op en geef door welke product(en) je zoekt van Vertex.

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 Artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 Artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?