Supersprox

Supersprox

Supersprox Europe

Supersprox is opgericht in 1959 in Wales, Engeland. Supersprox is toonaangevend op het gebied van hoge prestatie tandwielen voor alle motoren. Zo heeft Supersprox een samenwerking met Ktm, Husqvarna, Yamaha en Honda. De oprichter, Roger Maughfling, ontwikkelde al lange tijd producten voor motoren en sleutelde hier in zijn eigens schuur altijd aan. Supersprox is zichtbaar marktleider op het gebied van tandwielen, ze hebben dan ook verschillende locaties verdeeld over de wereld.

Supersprox tandwielen

Supersprox maakt tandwielen van verschillende materialen. Supersprox maakt haar tandwielen van staal, aluminium en een combinatie hiervan. Supersprox heeft het 'stealth' tandwiel ontwikkeld, op welk design zij ook patent hebben. De buitenring van dit tandwiel is gemaakt van staal, de grote binnenring van aluminium. In het aluminium zitten 6 punten waar een stuk is uitgefreesd, hierin wordt het staal ingelegd en met een smeden klinknagel vastgezet. Door deze methode van Supersprox komt de stalen ring nooit los van het aluminium gedeelte, wat wel het geval kan zijn bij andere merken die ene goedkopere methode gebruiken. Door het gebruik van staal en aluminium wordt er veel gewicht bespaard en gaat het tandwiel 3x langer mee dan een volledig aluminium.

Naast deze tandwielen maakt Supersprox ook volledige aluminium en stalen tandwielen. De Supersprox aluminium tandwielen zijn van 7075 T6 aluminium, CNC gevreesd voor de perfecte vorming, uitsnijdingen voor het afvoer van zand en modder en verkrijgbaar in verschillende geanodiseerde kleuren.
De stalen tandwielen van Supersprox zijn leider op het gebied van levensduur. Het achtertandwiel heeft uitsnijdingen voor het besparen van gewicht en het afvoeren van zand en modder. Het gehele tandwiel is CNC gevreesd en heeft daardoor een perfecte fitting.

Supersprox crossketting

Supersprox maakt ook eigen crosskettingen, deze worden in Japan gemaakt en staan garant voor een goede kwaliteit. Daarnaast distribueert ook kettingen van RK chains en D.I.D chains. Deze kettingen zijn ook van super kwaliteit en worden gebruikt door vele topteams.

- Supersprox Motorcross Non Sealed: Deze niet gesealde (open) ketting van Supersprox heeft geen type afdichting als een o ring ketting. Hierdoor wordt het makkelijk om alle schakels schoon te maken en af te dichten. Bij goed onderhoud gaat deze ketting het langste mee.
- Supersprox Motorcross Sealed: Op deze gesealde ketting zit een speciale seal waardoor de wrijving afneemt op de ketting. Deze x type ketting heeft een dubbele afdichting waardoor de schakels worden beschermt tegen vuil.
- Supersprox O ring: Deze Supersprox ketting heeft een o ring afdichting, hierdoor is het nog wel mogelijk om de ketting goed te onderhouden. De ketting is niet volledig dicht en je kan de schakels nog goed schoonmaken en invetten.Producten van Supersprox hebben we niet online staan. We helpen je er graag mee en neem met ons contact op en geef door welke product(en) je zoekt van Supersprox.

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Artikel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Artikel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?