Renthal Handlebars

Renthal Handlebars

Renthal cross sturen, enduro sturen, supermoto sturen

Renthal is een Engelse sturen fabrikant die in verschillende takken van de sport opereert. Ze zijn het bekendst in de motorcross, enduro en supermoto, echter maken ze ook sturen voor fietsen en circuitmotors.

Renthal is opgericht in 1969 door Andrew Renshaw en Henry Rosenthal, hier is ook de naam Renthal uit voortgevloeid. Sinds 1975 is Renthal gevestigd in Manchester (uk), waar ze hedendaags nog steeds vanuit opereren.

Renthal is bekend geworden met zijn aluminium sturen, toentertijd revolutioneel. In 1981 behaalde zij hun eerste wereldtitel en sindsdien zijn er 213 wereldtitels en 222 Amerikaanse titels bijgekomen. Ook hebben zij 11 wereldtitels in de fietswereld. Hierdoor heeft Renthal zijn goede status en naamsbekendheid.

Renthal heeft een geschiedenis vol innovatie in techniek, legendarische betrouwbare componenten en ongelooflijk succes in sport. Die geschiedenis zal gegarandeerd consequent worden herhaald.

Twinwall en Fatbar sturen

De twinwall en Fatbar zijn de twee sturen van Renthal.De twinwall bestaat uit een 7010-T73 aluminium binnenbuis en een 7010-T6 aluminium buitenbuis. Het stuur heeft daarnaast ook een tussenstang. Dit alles maakt het stuur zeer sterk, dus het zal zeer moeilijk krom buigen. De Fatbar heeft enkel een 7010-T6 buitenbuis. Hierdoor is het stuur flexibeler, lichter en geeft het een betere demping. Het is echter moeilijk te zeggen wat 'beter' is, dit is per persoon verschillend.

Renthal handvatten

Renthal heeft ook een serieus serie aan crosshandvatten. Deze handvatten zijn speciaal ontwikkeld voor diverse rijders en rijder types. De meest bekende en meest verkochte Renthal handvat is de Renthal Kevlar Grip Tech. Super zachte handvatten, voorkomt blaren en door de Kevlar blijft het lang heel. Het is raar geel van kleur, maar dat is de kleur van Kevlar.

Renthal heeft daarnaast ook een zeer brede gamma aan tandwielen en andere slijtage delen

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

Artikelen 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Artikelen 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?