Motul Motorolie

Motul Motorolie

Motul olie en smeermiddelen

De historie van Motul gaat ver terug in de tijd. Toen de stoommachines begonnen te rijden en er gesmeerd moest worden met olie kwam Motul al om de hoek kijken. Motul is opgericht in 1853, net toen de industriële revolutie op gang was, Motul wist dat ze hier op in moesten spelen. Sindsdien staat Motul er al om bekend dat ze niet zomaar simpel olie maken, maar eerst door kennis en onderzoek erachter komen wat het beste smeermiddel is voor motoren.
In 1966 brak Motul door met haar half synthetische olie, welke werd gewaardeerd door de hele automotive branche. In 1971 bracht Motul de 300 V olie op de markt, ook een half synthetische olie. Deze olie is hedendaags nog steeds erg bekend in de motorsport wereld.

Motul motorblok olie

Voor zowel viertakt als tweetakt motoren adviseert Motul haar 300 V olie. Deze synthetische olie is ontwikkeld voor en door fabrieksteams. De olie bevat de ESTER Core technologie, zo kan het maximale vermogen uit de motor gehaald worden zodat angst voor slijtage. Door vele innovatie heeft Motul het perfecte synergie toegevoegd aan haar blokolie, wat goed is voor het motorblok, versnellingsbak en koppeling.
De 300 V olie is beschikbaar in 5W 40 en 15W 60. Op de website van Motul kan je zoeken welke olie er geschikt is voor jouw crossmotor, het kan zijn dat Motul een dikkere of dunnere olie voorschrijft. Hierdoor is het mogelijk dat er een olieproduct naar voren komt van een andere lijn dan offroad.

Motul mengsmering

Alle tweetakt motoren rijden met mengsmering. Er wordt een specifieke hoeveelheid olie toegevoegd aan de benzine voor de juiste smering van de motor. De mengverhouding staat beschreven in het handboek van jouw motor, ook kan je dit online vinden. Let op! Mengsmering is niet hetzelfde als blokolie.
Motul heeft de 800 Factory line als mengsmering in haar assortiment. Deze mengsmering van Motul heeft een hoog smering gehalte en kan dan ook gebruikt worden met benzine tot 124 octaan. Deze mengsmering wordt door Motul aangeraden voor tweetakt motoren met carburateur.
Voor tweetakt motoren met een injectie raadt Motul de 710 2 takt mengsmering aan, ook is deze geschikt voor de nieuwste motoren met een carburateur. De mengsmering van Motul is 100% synthetisch en levert hoge prestaties en een goede smering.

Motul olieproducten

Naast alle blokolie en mengsmering heeft Motul ook alle bijbehorende olieproducten in haar assortiment. Hieronder een impressie van wat Motul zowel heeft qua olieproducten voor jouw crossmotor.
Motul Filter olie (spray) en filter cleaner: De filter olie van Motul is er sinds 2011, tegenwoordig ook verkrijgbaar in een handige spuitbus waardoor je jouw filter nog gemakkelijker kan inoliën. Verkrijgbaar in een 1L kan en 0,4L spray. Met de Motul filter cleaner krijg je jouw filters weer als nieuw na een rit. Deze Motul filterolie is zacht van aard waardoor het foam van de luchtfilter niet wordt aangetast.
Motul vet: Motul heeft veel vetten in haar assortiment, denk aan kettingspray. Deze is er in verschillende varianten van kleefheid. Maar ook vet voor boutjes, lagers etc. Zo kan je alles smeren met een product van Motul en blijft alles van jouw crossmotor langer soepel.
Motul schoonmaak producten: Motul heeft een insecten cleaner, Visor cleaner, silicone spray (met geur), motorblokreiniger, zadel clean spray, banden reparatie spray, wielen spray, wat spray, motor wasproduct, remmenreiniger en nog veel meer. Door dit uitgebreide assortiment kan je bij Motul altijd terecht voor het complete pakket om je motor te onderhouden en verzorgen.
Producten van Motul hebben we (nog) niet online staan. We helpen je er graag mee, neem met ons contact op en geef door welke product(en) je zoekt van Motul.

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Artikel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Artikel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?