MotoMaster Brake Systems

MotoMaster Brake Systems

MotoMaster; Stopping the world fastest!

MotoMaster is een wereldwijd bekende fabrikant voor remschijven, remblokken, remklauwen, rempompen, remklauw adapters (brackets), tandwielen, etc...
Een Nederlands bedrijf, gestart in 1997 en gevestigd in Duizel. Motomaster is actief binnen de motorcross, enduro, supermoto en quad wereld. Alles, maar dan ook alles op vlak van remsystemen kan je bij MotoMaster terecht.

Remschijven

Motomaster heeft specifieke crossschijven, oversized grotere 260mm en 270mm crossmotor schijven, 260mm enduro remschijven en 300mm & 320mm supermoto remschijven. Bij de oversized crossmotor remschijven hebben ze ook de bijhorende remklauw adapters. De adapters worden ook wel bracket genoemd.
Daarnaast heeft MotoMaster ook aan de rijders gedacht met een kleiner budget. De Nitro Flame remschijven zijn de bekendste en goed geprijsde crossremschijven van MotoMaster. Het zijn remschijven die eigenlijk niet veel onder doen dan de andere remschijven van MotoMaster.

Er bestaan ook verschillende soorten remschijven bij MotoMaster. De bekende schijven zijn de Flame schijven. Deze bestaan in 260mm, 270mm, 300mm en 320mm. De Flame 260mm en 270mm oversized crossremschijven is ook ontwikkeld voor de Enduro. Verschil tussen de crossremschijven en enduro remschijven is dat bij de crossremschijf het hart van geanodiseerd zwart aluminium is en bij de enduro remschijven van staal. Maak daarom de juiste keuze in onze shop! Vergeet ook niet de juiste Motomaster remklauw adapter mee te bestellen.

Voor de Supermoto / Supermotard heeft Motomaster ook twee soorten remschijven, eigenlijk 3. Flame Racing, Flame Street en Halo remschijf.
De remschijven voor Supermoto zijn ook de bekende Flame remschijf van Motomaster. De exacte benaming is Flame Supermoto Racing & Flame Supermoto Street. De grootste verschillen hierin is dat de Racing een bredere remoppervlakte heeft dan de Supermoto Street remschijf. De Supermoto Racing remschijf is ook 5mm dik en de Supermoto Street slechts standaard 4mm.
Remblokken van de originele cross remklauw zijn smaller en passen daarom beter op de Flame Supermoto Street remschijf. Uiteraard kan je ook de Flame Supermoto Racing remschijf pakken, maar dan benut je niet het volledige oppervlakte. Het is misschien wel verstandig, als je later je remsysteem wilt upgraden met een grotere supermoto remklauw.
Mocht je een 320mm of 300mm remschijf willen monteren op je supermoto velgen icm een originele crossremklauw, bestel dan de STREET ADAPTER. Als je de remschijf wilt gebruiken met de MotoMaster supermoto remklauw, bestel dan de RACING ADAPTER.

Wanneer bestel je een 300mm of een 320mm supermotard remschijf?

Voor straat zijn de velgen vaak 17" aan de voorzijde, maar tijdens de wedstrijden wordt tegenwoordig gekozen voor 16" voorvelgen. Hierdoor heb je veel minder ruimte tussen je velgrand en remschijf. Door een 300mm remschijf te pakken, creëer je 10mm extra ruimte voor het verwijderen van je remklauw. Anders moet je vaak de remschijf eerst los halen, zodat je ruimte creëert om de remklauw te demonteren. Dit is natuurlijk niet handig. MotoMaster heeft daarom ingespeeld in deze behoefte van de rijders en heeft daarom naast hun brede assortiment van 320mm supermotard remschijven ook een Racing serie ontwikkeld met een diameter van 300mm.
De 300mm diameter remschijf is natuurlijk ook goed geschikt voor straat. Bestel wel de juiste bracket bij voor bij de juiste schijf. Let wel op, voor de 300mm remschijf is enkel de Racing Adapter beschikbaar. Dat betekend dat het enkel gaat icm een MotoMaster remklauw of een andere remklauw met hetzelfde steek of neem met ons contact op voor de adapter die past voor jouw combinatie met evt Beringer, Brembo of een cobra klauw.

Voordelen van een oversized 260mm en 270mm cross / enduro remschijf

Deze remschijven van Motomaster werken het beste met de adapters van MotorMaster en de remblokken van MotoMaster. Door de Flame design zorgt de remschijf ervoor dat het beter, soepeler en fijner remt. Waardoor je uiteindelijk harder kunt remmen. Het is 20% lichter dan OEM en geeft 35% meer efficiëntie. Hierdoor scoort MotoMaster zeer goed en hoog binnen de MXGP en sleept ieder jaar de nodige kampioenschappen ermee naar binnen.
Bij MotoMaster zit ook jaren ontwikkeling achter en testen ze met de beste rijders om nog betere producten op de markt te krijgen. Ook voor deze schijven geldt, bestel de juiste adapter mee bij de oversized remschijf.

Motomaster Supermoto Racing & Street kits

Bij het ombouwen van een crosser of enduro motor naar een supermotard komt er veel bij kijken. Naast de velgen moet je ook de remschijven, remklauw, adapter, remleiding, rempomp en zo nog een paar zaken aanpassen. MotoMaster heeft hiervoor complete kits samengesteld. Geschikt voor alle motoren en voorzien van de basis benodigdheden voor het ombouwen van jouw crossmotor naar supermotard.
Je hebt de keuze uit 2 soorten: Supermoto Racing kit & Supermoto Street kit.
In deze kit zit standaard een 320mm of 300mm remschijf, remklauw adapter, MotoMaster 12mm Rempomp, Stalen remleidingen en een set nieuwe remblokken.
Bij de Racing kit zit ook extra een MotoMaster grotere supermotard remklauw, om de ombouw compleet te maken.

We hebben bijna alle producten van MotoMaster online staan. Mochten we toch de door jouw gewenste product niet online hebben staan, geef het door en we bestellen het voor je!

✔ Kijk voor alle info en beschikbaarbeid:
Online Catalogus Motomaster:

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

Artikelen 1-12 van 203

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Artikelen 1-12 van 203

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?