Hinson Koppelingskit

Hinson Koppelingskit

Hinson Clutch Components

Het begin van Hinson was in 1990, Wayne Hinson ontwikkelde een koppelingshuis voor Garry Denton. Garry reed nationale kampioenschappen met zijn quad, maar zijn koppeling bleef maar stuk gaan. Wayne Hinson maakte een koppelingshuis in een week tijd voor Garry, hiermee heeft hij 4 seizoenen lang gedaan en is met een Hinson koppelingshuis acht keer achter elkaar kampioen geworden. Sindsdien is Garry begonnen met het produceren van koppelingen voor alle soort crossmotoren en hedendaags bekend over de hele wereld.

Hinson Billetproof koppelingskit

Voor vrijwel alle crossmotoren heeft Hinson een volledige koppelings kit beschikbaar. Deze Hinson kit bestaat uit een 'billetproof' koppelingshuis, gemaakt van T6 aluminium waardoor deze 5x langer meegaat dan het origineel. Daarnaast wordt deze Hinson koppelingskit geleverd met een billetproof binnenhuis, drukplaat, lammellen, stalen drukplaten en veren. Met deze complete Hinson kit blijft jouw koppeling goed op alle temperaturen en zal deze niet gaan slippen.

Hinson Slipper koppelingskit

Deze Hinson slipper clutch is ideaal op het gebied van afremmen en accelereren. Wanneer je het gas hebt losgelaten en gaat afremmen voor een bocht zal het achterwiel de motor als het ware aandrijven. Dit zorgt voor weerstand waardoor de motor afremt. De Hinson slipperclutch zal op die momenten ingrijpen en de weerstand verlagen, zo blijft de motor meer rollen en zal je snelheid verhogen.
De Hinson Slipperclutch is beschikbaar voor vele viertakt motoren, niet voor tweetakt motoren. Tweetakt motoren hebben te weinig weerstand bij het afremmen om een slipperclutch in werking te stellen.
Deze Hinson koppeling wordt compleet geleverd: koppelingshuis, binnenhuis, drukplaat, lamellen, stalen platen, veren en koppelingsdeksel. Alle materialen zijn billetproof en gaan daardoor veel langer mee dan het origineel.

Hinson koppelingsonderdelen

Alle delen uit de Hinson billetproof koppelingskit zijn ook los te bestellen. Zo kan je enkel jouw koppelingshuis vervangen door een van Hinson waardoor deze langer meegaat. Wil je de factory uitstraling op je motor? Dan is er de mogelijkheid om ook de zwarte koppelingsdeksel van Hinson los te bestellen. Daarnaast zijn alle lamellen en stalen platen leverbaar waardoor je jouw koppeling weer als nieuw kan maken.


PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Artikel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 Artikel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?