Dunlop

Dunlop

Dunlop tires

Grappig genoeg begint het Dunlop verhaal niet op twee of vier wielen, maar op drie. In 1888 was de oprichter van Dunlop, John Boyd Dunlop naar zijn zoon aan het kijken die aan het fietsen was op zijn driewieler. John zag dat het er niet erg snel en comfortabel uitzag. John bedacht een manier hoe de wielen beter zouden functioneren, en lijmde een twee dunne rubberen strips rondom het wiel. Hiertussen pompte hij lucht, dit was de eerste rubberen band met lucht in de historie.
In de Tweede Wereldoorlog speelde Dunlop een grote rol op het gebied van banden en is sinds die tijd niet meer weg te denken uit de banden branche. Hedendaags is Dunlop gefuseerd met "Goodyear" en beschikt over een groot aandeel van de markt. Zij hebben vele autobanden, crossbanden en banden voor wegmotoren.

Dunlop crossbanden

Dunlop heeft 7 soorten crossbanden op de markt staan, van een harde baan band tot aan een crossband voor het diepe zand. Dunlop is erg actief in het blijven ontwikkelen van een betere band, zo hebben ze recent de Geomax mx12 op de markt gebracht. Een nieuwe schoepenband die het erg goed doet in het zand. Deze Dunlop zandband / schoepenband worden veel gebruikt door wereldtoppers, denk aan Glen Coldenhoff en Ken Roczen.

- Dunlop crossbanden voor harde banen: Geomax mx71 (harde compound, veel lage brede noppen)
- Dunlop crossbanden voor Medium tot harde banen: Geomax mx52 en Geomax mx53 (medium compound, lage brede noppen)
- Dunlop crossbanden voor zachte ondergrond: Geomax mx12, Geomax mx12 (schoepenrad + hoge noppen voor) en Geomax mx33 (zachte compound, lage noppen)

Dunlop enduro banden

Op het gebied van enduro/ off-road rijders heeft dunlop vier banden in haar assortiment. De verschillende enduro banden zijn dan ook gemaakt voor verschillende omstandigheden.

- D908RR: Een straatlegale enduroband, speciaal gebouwd voor rally motoren. Onverslaanbaar in de meest hevige omstandigheden als bij de Dakar rally.
- D952: Off road band voor de recreatieve rijder, bruikbaar op alle soorten terreinen en een uitstekende levensduur.
- Geomax Enduro EN91: FIM goedgekeurde enduro band voor competitiegebruik. Deze band is geschikt voor zowel natte als droge ondergronden. Is ontwikkeld voor een lange levensduur en veel comfort.
- Geomax Enduro: Straatlegale en door FIM goedgekeurde enduro band voor competitiegebruik. Deze band is geschikt voor zowel modderige als droge harde omstandigheden geschikt.

Dunlop supermoto banden

Dunlop beschikt over een enkele supermoto band. De slick band is van hoge kwaliteit en op wereldtop niveau bewezen als een van de betere band op de markt. De KR108 band heeft een dubbele compound technologie voor betere feedback, stabiliteit en remprestaties. Ook beschikt deze over HCT: hiermee kan de bandentemperatuur onder controle worden gehouden.
Deze supermoto band staat niet op onze website, neem gerust contact op met ons bij interesse in deze/ informatie over deze band.

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 Artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. DUNLOP SPORTSMART TT SM SET CONFIGURATOR
  DUNLOP SPORTSMART TT SM SET CONFIGURATOR

  Vanaf €105,95 €155,50

  Tot €264,90 €359,90

 2. DUNLOP GEOMAX MX12 SET CONFIGURATOR
  DUNLOP GEOMAX MX12 SET CONFIGURATOR

  Vanaf €79,95 €104,95

  Tot €179,90 €234,90

 3. DUNLOP GEOMAX EN91 ENDURO SET CONFIGURATOR
  DUNLOP GEOMAX EN91 ENDURO SET CONFIGURATOR

  Vanaf €62,95 €87,95

  Tot €159,90 €204,90

 4. DUNLOP GEOMAX MX33 (JUNIOR & SENIOR) SET CONFIGURATOR
  DUNLOP GEOMAX MX33 (JUNIOR & SENIOR) SET CONFIGURATOR

  Vanaf €36,95 €47,50

  Tot €151,90 €207,90

 5. DUNLOP GEOMAX MX53 SET CONFIGURATOR
  DUNLOP GEOMAX MX53 SET CONFIGURATOR

  Vanaf €33,95 €45,95

  Tot €155,90 €202,90

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 Artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?