Cylinder Works

Cylinder Works

Cylinder Works

Curt Leaverton begon in 1993 met het leveren van motorblok onderdelen aan motorcrossers. Curt reed zelf ook en vanuit zijn ervaring wist hij hoe belangrijk het was om met goede materialen te rijden om zo het plezier te kunnen behouden in het crossen. In 2008 werd vanuit C&L Companies het bedrijf "Cylinder Works" opgestart. Zij maken cilinders voor allerlei soorten crossmotoren die passen op een standaard crossblok. Deze kits zijn vaak compleet met alle benodigdheden, dus ook de complete zuigerkit. Zo is jouw 'top-end- weer compleet nieuw en klaar om te rijden.
In 2009 zette hetzelfde moederbedrijf "Vertex" op de markt. Dit zijn zuigers van hoge kwaliteit en worden bijgeleverd bij deze kit. Naast Vertex zette C&L Companies nog verschillende andere bedrijven op de markt die crossonderdelen produceren.

Standaard Bore Cilinders

Deze cilinderkits bevat de standaard afmetingen als het origineel. Hierdoor kan er met dezelfde maat zuiger gereden worden en zal de motor dezelfde prestaties, of beter, leveren als een nieuwe motor.
De cilinder heeft een aluminium nikasil met speciale coating voor verbetering van de levensduur. De cilinders worden met een diamanten hoon voorzien van de perfecte diameter, zodat de compressie is zoals deze hoort te zijn.
Standaard wordt deze kit geleverd met een complete Vertex zuiger en alle bijbehorende pakkingen.

Big Bore cilinders

Wil je meer vermogen halen uit jouw motor? Dan heeft Cylinder Works diverse cilinders beschikbaar om meer pk's uit jouw cilinder te halen. De cilinders worden 1 tot 4 mm groter gemaakt dan origineel, door middel van een diamanten hoon. Met een grotere cilinderinhoud kan er meer brandstof verbrand worden en komt er dus meer vermogen uit.
De cilinder wordt hetzelfde afgewerkt als de Standaard Bore en ook wordt de juiste Vertex zuiger meegeleverd voor de perfecte compressie.

PERSOONLIJKE SERVICE

Wij staan altijd klaar voor onze klanten

LEVERTIJD 2-4 WERKDAGEN

+ gratis verzending vanaf €75 in de BeNeLux &
Duitsland
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 Artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 Artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?