NUOVA FAOR TWIN-DISC VOORREMSYSTEEM VOOR SUPERMOTO 200MM

NUOVA FAOR TWIN-DISC VOORREMSYSTEEM VOOR SUPERMOTO

€1.544,95

Maximaal 100 tekens

Maximaal 100 tekens

Nuova Faor Twin-Disc voorremsysteem voor supermoto.

Het remsysteem bestaat uit:
- 2 CNC aluminium hard geanodiseerde 4 zuiger remklauwen.
- 2 CNC aluminium hard geanodiseerde vork ondervoeten.
- 2 wave schijven van 220mm in diameter.
- Wielnaaf.
- Wielas.
- 8 racing compound remblokken. (goed voor 2 remklauwen)
- 2 staal gevlochten remleidingen.

De voordelen van het remsysteem zijn:
1) Dit remsysteem is één van de lichtste vandaag de dag in de Supermotard.
In vergelijking met een enkele schijf met een diameter van 310 of 320 mm., is het dubbele schijfrem systeem vanaf 400 tot wel 750 gram lichter afhankelijk van de diameter van de single-schijf.

2) Het gewicht van het remsysteem is gelijk verdeeld:
De remklauwen hebben hetzelfde gewicht die gelijk zijn verdeeld over beide voorvorkpoten. In het geval van de single-schijf systeem zit het totaalgewicht volledig op de linker voorvorkvoet.
Een ander groot probleem met het single-schijf systeem is dat er met remmen extra druk uitgeoefend word op alleen de linker voorvorkpoot. Daardoor wordt de soepele veer bewegingen belemmerd.
Ook de slijtage van de linker voorvorkpoot is daardoor hoger wat ook meer onderhoud vereist.
Met het twin-Disc systeem verhelp je al deze problemen. Omdat de remkracht over beide voorvork poten gelijk zijn blijft je voorvork soepel zijn werk doen.

3) Symmetrisch voorwiel:
Het voorwiel is symmetrisch, dus links en rechts is gelijk. daardoor kan het wiel eenvoudig gemonteerd worden in een willekeurige richting.
Bijvoorbeeld wanneer je een parcours hebt met veel bochten naar rechts zou je het wiel na een sessie om kunnen draaien zonder dat je je band hoeft om te draaien.

Dynamische voorwaarde:
1 °) Gyroscopische werking:
Als je alleen al naar de gyroscopische werking van het single-disc systeem kijkt heeft het al verloren op basis van natuurkunde.
De gegevens zijn opvallend: de single-disc systeem met een diameter van 310/320 mm. weegt van 1.150 tot 1.600 gram afhankelijk van de diameter.
Het twin-disc systeem met twee schijven met een diameter van 240 mm. weegt 900 gram in totaal. Denk eens aan wanneer u 100 Km/h rijdt en je moet sturen. Hoeveel invloed het gewichtsverschil heeft op het stuur gedrag van de motor.
Met toenemende snelheid worden grammen al snel meerdere kilogrammen wat ten koste gaat van de beweeglijkheid van de motor in het bochtenwerk en de benodigde krachten.

2°) Effect righting:
Wanneer je een bocht neemt heb je het fysieke effect dat probeert de motor weer rechtop te zetten als gevolg van de roterende gewichten. In het twin-disc systeem is dit effect vele malen minder.
de motor lijkt lichter zowel op het moment van inzetten van een bocht als het volgen van de bocht.
Het effect dat de motor naar de buitenzijde van de bocht wil gaan is daardoor ook vele malen minder.

3 °) Remmen in een bocht:
Met de Twin-disc systeem kunt u remmen en sturen in de bocht zonder enige inspanning. Daardoor kunt u makkelijker in de bochten de snelheid verhogen, verminderen en behouden.

4 °) Remmen in moeilijke omstandigheden:
In tegenstelling tot de krachtige single-disc en minder progressief is de Twin-disc meer soepeler in aanspreken waardoor de indruk dat het wiel dreigt te blokkeren sterk verminderd, maar door het gooien van de motor door de bochten realiseer je dat de motor blijft vastgelijmd aan het asfalt zonder enig probleem.
In de Off-road en op het natte asfalt kunt u remmen zonder angst.
conclusie...
Al deze voordelen leiden tot betere rondetijden. zelfs iedereen die gebruik heeft gemaakt van het twin-disc systeem heeft hun ronde tijd verlaagd zelfs verschillende persoonlijke ronde records op supermoto circuits zijn verbeterd

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:NUOVA FAOR TWIN-DISC VOORREMSYSTEEM VOOR SUPERMOTO 200MM
ANDEREN BEKEKEN OOK:
whatsapp popup image
Voor vragen neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.
Hoe kunnen wij je helpen?